Lux.

Spetsboende 
i trä.

Det fyra våningar höga huset Lux har en särpräglad karaktär med sin eleganta ljusgrå träpanel, mörka fönster och spetsformade kortsidor. Den lätta och ljusa träfasaden av Sioosbehandlat lärkträ skapar en effektiv kontrast till Spektras svartvita tegelbyggnad.

Hitta ditt boende
Använd lägenhetsväljaren för att se planritningar och priser.

Miljövänlig träbehandling.

Sioosbehandlingen ger inte bara träpanelen sin vackra ljusgråa kulör, den gör dessutom att träet i praktiken blir underhållsfritt. Behandlingen innehåller inga miljöbelastande kemikalier eller fossila oljeprodukter och är därmed ett mycket miljövänligt alternativ med lång hållbarhet.

Inga raka linjer
Lux egensinniga arkitektur kännetecknas främst av ett mittskepp med generösa balkonger och genomgående lägenheter, krönt av spetsformade kortsidor där de assymetriska linjerna skapar spännande lägenheter med rum till synes utan raka linjer.

Lummiga vyer
och solnedgång.

Lux vetter i väster mot den bilfria och trädkantade Tygelsjöstigen, som ger mittskeppets balkonger vacker utsikt mot solnedgången, grönskan och en liten park med allmänt utegym.

Trivsamma uteplatser
Även kortsidorna kan njuta av fina utsikter och kvällssol i det lugna läget: i söder mot cykelstråket, utegymmet och den lilla parken och i nordväst mot cykelstråket och ett litet torg. Och på entréplanet finns fyra trivsamma uteplatser på Prismas stora innergård.

Personligt boende
Storleksmässigt spänner lägenheterna från rymliga ettor på 38 kvm till välplanerade treor på 78 kvm med förråd och bilparkering i källarplan. Välkommen till ett boende som inte liknar mycket annat, varken interiört eller exteriört.

Välkommen in i den ljusnande framtid.

Prismas tre hus har gemensam interiör standard präglad av ljus, god smak och omsorgsfullt valda kvalitetsprodukter.

Det sobra intrycket markeras redan i hallen med grå klinker som övergår till trestavs ekparkett från Tarkett genomgående. Innerdörrarna kommer från Swedoor och garderoberna från HTH.

Ljust i köket
I köket är tonen ljus med skåp och luckor av modellen HTH Next samt vitlackade vitvaror från Siemens. Den nerfällda Stala-diskbänken har blandare från Gustavsberg och belysning från Belid Bizzo.

I denna ljusa och inbjudande köksmiljö blir den mörka bänkskivan i Sigvard Bernadottes klassiska Virrvarr-mönster från 1958 en effektfull kontrast.

Bad och dusch
I badrummet fortsätter känslan av sober kvalitet. De sparsmakat designade glasduschväggarna är av INR-modellen Linc Angel. Tvättstället är Veneno i vit matt kulör med kompletterande kommod och väggskåp från HTH.

I övrigt finns här handdukstork från Svedbergs och en vägghängd Gustavsberg Nautic wc-stol medan bänkskivan har samma kontrasterande mörka Virrvarr-mönster som i köket.

Vi reserverar oss för att vissa produkter ersätts med likvärdiga.