Nybyggare som väntar på strålande utsikter

Karina Tong och Morten Blegvad har köpt en fyrarumslägenhet på 100 kvadratmeter i Spektra, ett av Prismas tre hus med utsikt mot den nya stadsparken i Hyllie. Läs mer om deras tankar inför flytten

När Karina Tong och Morten Blegvad träffades bodde Karina i Helsingborg och Morten i Köpenhamn. Malmö fick tack vare sitt läge bli deras gemensamma nya hemort och paret flyttade till Hyllie under 2014. Deras första lägenhet var en tvåa, men efter att familjen utökats med Alexander, nu ett år, behövdes något större och de flyttade till en trerumslägenhet. Efter att ha bott in sig i området och känt att Hyllie är en stadsdel att stanna i så kom beslutet om att köpa en lägenhet istället för att hyra, och valet föll på Prisma.
– Vi har valt en lägenhet som vetter mot den nya stadsparken och att det blev Prisma beror bland annat på att det kommer ha det bästa läget, säger Morten Blegvad.

En annan anledning till att det blev Prisma är att det är lite trafik i den delen av Hyllie vilket gör att det blir tyst och lugnt i området, och så tyckte de att lägenheten hade en bra planlösning.
– Det var svårt att hitta stora lägenheter, men vi föll för att den här är så välplanerad med stora öppna ytor för att umgås i kök och vardagsrum, och så hade den tre mindre sovrum som dessutom ligger lite avskilt från resten av lägenheten, säger Karina Tong.

Familjens nya boende är en fyrarumslägenhet på hundra kvadratmeter i Spektra, ett av Prismas tre hus. Spektra kommer ligga precis där den nya stadsparken börjar, och paret ser fram emot att få se den södra delen av Hyllie växa fram utanför sitt nya hem.

– Byggplanen för södra Hyllie ser verkligen jätteintressant ut, säger Morten Blegvad som spar en hel del pengar på att bo i Malmö istället för i det dyrare Köpenhamn. Pendlingen är inte heller något problem, även om det hade varit en fin bonus att slippa gränskontrollerna.

– Min arbetsplats ligger så att det inte spelar någon roll för mig om jag reser från Amager eller Malmö, det blir lika långt.

Det var en kompis till Morten från Köpenhamn som berättade om Hyllie när paret hade bestämt sig för att flytta till Malmö och de gjorde inga grundligare undersökningar om resten av stan innan de bestämde sig för att flytta till Hyllie. Att ha Emporia som sitt närlivs underlättar i vardagen och det som inte finns att köpa där hittar de på Svågertorp ett stenkast bort.
– Det enda vi saknar är en bio och kanske någon mer restaurang som inte ligger på Emporia. Om det hade funnits så hade vi bara behövt lämna Hyllie för att jobba, säger de och skrattar.