Spektra.

Kontrasternas
hus.

Spektra är det iögonfallande sexvåningshuset som bildar Prismas exklusiva och svärtade front mot Hyllies nya stadspark. Det är ett pampigt intryck som möter besökaren – arkitektur som på ett inspirerande vis viker av från lagom-vägen och vågar sticka ut.

Hitta ditt boende
Använd lägenhetsväljaren för att se planritningar och priser.

Veckade burspråk skapar liv.

En del av hemligheten med Prismas visuella pregnans sitter i det svarta kvalitetsteglet av typen Black Beauty, vilket ger en känsla av traditionellt hantverk med ojämnheter och nyansskiftningar som skapar liv och lyster i fasadens struktur.

Men detta är långtifrån allt. Förutom den sobra svarta tegelfasaden präglas Spektra exteriört mycket av det veckade burspråk som leder hela vägen upp till sjätte våningens balkonger och originella inglasade uterumstorn.

Genomgående ljusflöden
Interiört är helhetsintrycket i Spektra paradoxalt nog lika ljust och öppet som fasaden är mörk. Majoriteten av lägenheterna är genomgående, vilket ger naturliga ljusflöden såväl från parken som från den spatiösa innergården.

Fasaden mot innergården liksom fasaden åt söder är murad i samma sorts tegel som på framsidan, fast här i en ljus nyans. Resultatet förstärker det visuella intrycket av Spektra som ett hus där spänningen sitter i kontrasterna.

Lysande utsikter
vart du än ser.

Interiört ger Spektra ovanligt stora möjligheter att hitta ett personligt och attraktivt boende med den nya stadsparken som blickfång, oavsett vilken våning man väljer. Här finns alternativ för de flesta behov: från ettor på 29 kvm till fyror på 100 kvm.

Maximalt panorama
På entréplan lockar lägenheterna med extra stora fönsterpartier och lummigt inramade uteplatser som skapar lite radhuskänsla mot parken. In mot gården finns fyra uteplatser. Våning två till fem har generösa balkonger som i kombination med burspråkets vinklade fönsterpartier bjuder på maximalt panorama.

Höga uterumstorn i glas
Och högst upp på sjätte våningen frestar de spektakulära taklägenheterna både med balkonger och upp till åtta kvm stora inglasade uterumstorn där växtlighet kan klättra hela tre meter upp i taket.

Kort sagt: i Spektra kan du följa parkens skiftande färgprakt på första parkett hela året.

Välkommen in i den ljusnande framtid.

Prismas tre hus har gemensam interiör standard präglad av ljus, god smak och omsorgsfullt valda kvalitetsprodukter.

Det sobra intrycket markeras redan i hallen med grå klinker som övergår till trestavs ekparkett från Tarkett genomgående. Innerdörrarna kommer från Swedoor och garderoberna från HTH.

Ljust i köket
I köket är tonen ljus med skåp och luckor av modellen HTH Next samt vitlackade vitvaror från Siemens. Den nerfällda Stala-diskbänken har blandare från Gustavsberg och belysning från Belid Bizzo.

I denna ljusa och inbjudande köksmiljö blir den mörka bänkskivan i Sigvard Bernadottes klassiska Virrvarr-mönster från 1958 en effektfull kontrast.

Bad och dusch
I badrummet fortsätter känslan av sober kvalitet. De sparsmakat designade glasduschväggarna är av INR-modellen Linc Angel. Tvättstället är Veneno i vit matt kulör med kompletterande kommod och väggskåp från HTH.

I övrigt finns här handdukstork från Svedbergs och en vägghängd Gustavsberg Nautic wc-stol medan bänkskivan har samma kontrasterande mörka Virrvarr-mönster som i köket.

Vi reserverar oss för att vissa produkter ersätts med likvärdiga.